Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame?? Answer this!

3:31 AM Edit This 0 Comments »

Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame?? Answer this!

Bismillah,

Suatu malam, saya terjumpa Dayah buat posting ini. Tiba2 terlintas difikiran saya untuk buat double contest at the same time. Thanx Dayah atas ilham bernas ini. Okeh guys...sesiapa yang jawab soalan2 di bawah layak untuk menerima 60% diskaun atas bingkai2 yang diletakkan dalam blog Uwaiys Optometrist. 60% dari harga jualan kami di kedai. Insya ALLAH dalam sebulan dua ini, kami akan menambah lagi gambar2 kaca mata untuk memaksimakan pilihan.

Lebih menarik, seorang dari kalian yang menjawab tag ini akan menerima sunglass Posh. Nanti saya akan upload gambarnya. Caranya

  • Buat satu entry dan dalam entry itu, jawab soalan2 yang Dayah reka. Saya hanya ubah sikit2 untuk menguji kefahaman anda.
  • Tagkan ia kepada berapa orang pun...tak kisah. Cuma tolong nyatakan, SAYA DI TAG OLEH......... (saya akan usahakan sunglass percuma juga untuk perujuk teramai cuma belum difikirkan yang mana satu jenamanya)
  • Jika anda telah buat entry dengan soalan2 itu, sila letakkan permalink anda di Uwaiys Optometrist sahaja. Tanpa permalink, anda akan terlepas tawaran hebat ini.
  • Sila copy paste keseluruhan entry ini ke dalam entry penyertaan anda.
  • Tarikh akhir tag ini untuk sesi pertama adalah 28 Feb 2010.

Soalan yang perlu dijawab adalah :

1. Sejak bila anda mula berkaca mata ?
sejak tingkatan 1..awal2 tahun rasenyeerrrrr

2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?
sebab dok dalam kelas asyik x nampak.. pastu cakap kat cekgu.. tk nampak.. mtk tuka tempat duduk.. tuka la ke depan.. kurg nampak jugak..a yoyo .. itu bukan masalah tmpt..itu masalah mata la (cekgu berkata..tp cekgu bukan indian.. sy tambah je ajinomoto tu..hehe)

3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata (anggaran)?
kalau x silap saya.. 100 kanan 125 kiri.. ke lagi banyak???

4. Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?
frame penuh.. kale cekelat.. besar gedabak..sehingga mencecah pipi ku yg gebu (cewahh) tipu ok??

5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini?
kale brown light.. petak...dan sudah tidak sebesar dulu..wondering..why brown jugak???

6. Berapa power terkini anda (anggaran)?
450 for both.. sudah banyak!!1 mungkin sudah bertambah..tamau cek la.. ngeriii

7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini (anggaran)?
5-8 kot

8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata, sila nyatakan sebab musababnya.
spek menyebabkan saya kurang cun la.. (mcm la x pakai spek cun..hihi)

9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?
oh pastilah spek..sbb senang di pakai.. nak tdo cabut aje.. nk mandi pun cabut aje.. kalau lens sgtlah leceh

10. Optometrist pilihan anda?
Menara.. spek nye bagus tp agak mahelllll..mane mamou beli banyak kali...sekali aje.. tp mmg best

11. Pasangan anda berkaca mata ?
oh iya dong.. kami senasib

12. Apa pandangan anda pada kanak2 yang memakai kaca mata?
cmana la dia nak main??siannyee kt dia.. dgn segera sy berdoa.. smg anak saya tidak memakai spek mcm mak bapak dieee

Tujuan tag ini adalah untuk saya menilai apakah layman's term yang biasa digunakan dan menilai kefahaman orang ramai tentang kepentingan memakai spek jika anda benar2 rabun.

mari semua ke sini untuk join

0 sweet talk: